BLOGS

Zo financiert u de studie van uw kind

Uw kind gaat studeren. Voor sommigen ligt de universiteit of hogeschool te ver om elke dag heen en weer te reizen, dus er moet een kamer worden gevonden. Gek. Ineens is het minder druk in huis. Of toch niet?

Kan uw kind het zich eigenlijk wel veroorloven om ‘op kamers’ te gaan? Wat kost een studie eigenlijk? En hoe zorgt u dat uw kind kan starten zonder financiële zorgen?

Lees meer

Op een simpele manier betere beleggingsresultaten

Hoe zorgen we samen dat u het rendement haalt dat u nodig heeft? Wat is een gouden tip om te zorgen dat u minder last heeft van beursdalingen?

Lees meer

9 beleggersfouten tijdens een beursdaling

Eens in de zoveel jaar daalt de beurs in een heel kalenderjaar. Dit komt natuurlijk voor bij beleggen, maar is vaak aanleiding voor mensen om ander gedrag te vertonen dan slim is.

Lees meer

50 redenen om niet beleggen (en 1 om het wel te doen)

Er zijn heel veel redenen om niet te beginnen met beleggen. Eigenlijk was er afgelopen 50 jaar elk keer wel een reden. Maar stel dat je in dat jaar tóch € 1.000 had ingelegd. Tegen beter weten in. Wat zou dan de waarde zijn geweest eind 2017?

Lees meer

Onderneem jij genoeg actie om pensioen op te bouwen?

Natuurlijk snap jij dat het belangrijk is om pensioen op te bouwen. Toch zet het de meeste mensen niet aan tot actie. Het eindresultaat? Een pensioengat. Een term die jou vast niet onbekend is. Ruim 75% van de Nederlanders heeft een pensioengat. Hoe dramatisch de cijfers ook zijn en hoe vaak de overheid hier ook campagne over voert, ‘we’ komen niet snel in actie om dit gat te dichten. Wat houdt ons tegen?

Lees meer

6 slimme manieren om je beleggingsrendement te verhogen

Wat zorgt voor rendement in elke beleggingsportefeuille? En hoe oefen jij daar invloed op uit? Als je gaat beleggen met een bepaald doel, eerder stoppen met werken bijvoorbeeld, welke factoren zorgen voor een goed nettorendement?

Lees meer

Rente op rente

Stel je het volgende voor: Je gaat met samen met een kind van vier jaar oud naar een groot sportevenement. Jullie willen heel graag eens naar een wedstrijd en dan bovenaan in het stadion zitten lijkt jullie helemaal fantastisch. Jullie hebben geluk, want jullie hebben een kaartje op de tweede ring op de bovenste rij. Uiteraard zijn jullie veel te vroeg. Op jullie gemak kijken jullie naar beneden.

Lees meer